duminică, 14 ianuarie 2018

De ce nu oricine poate fi expert SEO - cu Alin Manea

 

SEO desemnează ansamblul de tehnici și metode ce te pot propulsa în ochii motoarelor de căutare, în speță Google, aducându-ți trafic mult mai mare pe site și implicit mai mulți clienți pentru afacerea ta. Cum Google nu-și publică algoritmii interni și deci nu există o școală propriu-zisă de SEO, în ultimii ani numărul de așa-ziși experți SEO s-a înmulțit ca ciupercile după ploaie. Că unde nu-i nevoie de diplome și studii, mulți viteji se-arată. Totuși, e destul de simplu pentru un ochi ager să-i deosebească pe profesioniști e amatori. În rândurile următoare o să vă dau și câteva ponturi în acest sens. Pentru argumentare, voi folosi pagina cu Servicii Keyword Research de pe site-ul lui Alin Manea - un veteran într-ale optimizării online.

expert

Primul pas în optimizarea SEO îl reprezintă auditarea site-ului în cauză. Pe lângă elementele on-page care țin de design-ul web al site-ului sau CMS-ului în care e făcut site-ul, adică de sintaxa HTML propriu-zisă, specialistul SEO va trebui să identifice și poziția dvs exactă de la ora actuală și direcțiile ulterioare de progres. Pentru asta, va trebui să aibă o înțelegere profundă a utilizării diverselor instrumente SEO, incluzând aici Google Analytics, să înțeleagă exact care sunt site-urile ce constituie concurența, pe ce cuvinte cheie trebuie să plusați și să vă poată explica aceste lucruri în așa fel încât să le înțelegeți și dvs.

Cuvintele cheie au o importanță enormă. Un Freelancer SEO cu experiență va face o distincție clară între calitate și cantitate, urmărind să vă obțină nu doar linkuri multe, ci linkuri care să se transforme în conversii efective, adică să vă aducă clienți. De exemplu, dacă dvs vindeți piese auto, degeaba veți primi mii de vizite de la niște copiii care caută pe Google "jocuri cu mașini", deoarece evident că ei nu se vor transforma în clienți. În acest caz, specialistul SEO a setat greșit cuvintele cheie pe care să vă promovați afacerea. Deși acestea vă aduc trafic, nu este un trafic bun. Așadar, dacă specialistul SEO la care apelați vă promite un anumit trafic cantitativ, fără a face nicio referire la calitatea sau specificul acelui trafic, adică pune accent pe cantitate fără a percepe nuanțele, poate ar fi mai bine să căutați un altul.

Apoi, odată gândită și implementată, strategia cuvintelor cheie va trebui monitorizată. La ora actuală, nicio ființă umană nu poate monitoriza manual un site, datorită vastității internetului. Pentru asta se folosesc diverse instrumente de monitorizare SEO care scanează automat tot web-ul și detectează, de exemplu, linkurile noi-apărute spre site-ul dvs sau linkurile care erau și apoi au fost șterse. Ori, astfel de instrumente există, dar utilizarea lor nu este gratuită. Un specialist SEO va plăti pentru a putea să le folosească. Așadar, dacă omul pe care vreți să-l angajați nu are la dispoziție astfel de instrumente și nu este capabil să monitorizeze cu precizie toate schimbările de pe net ce au legătură cu site-ul dvs și să le sintetizeze în tabele clare și explicite, aveți în față, din nou, un ageamiu. De asemenea, dacă campania SEO costă foarte puțin, ăsta e iarăși un semn că nu se folosesc instrumente puternice pentru ea.

Până la urmă, SEO nu este foarte diferit de alte domenii. Chiar și în domeniile în care primești o diplomă, nu diploma te face exert, ci rezultatele pe care le obții. Dar, dacă nu ești atent și prevăzător, s-ar putea să treacă o bună bucată de timp până să observi că „expertul” la care ai apelat nu are niciun rezultat concret și, în afară de niște tabele în Excel, nu îți aduce niciun client. Tocmai de aceea, este mai bine să apelezi de la bun început la un nume consacrat.

    Choose :
  • OR
  • To comment