sâmbătă, 24 februarie 2018

Idei de afaceri în 2018: asociație de meseriași

 

Acum câțiva ani buni, Silviu Prigoană, întrebat la televizor despre ce domenii mai sunt profitabile în zilele noastre, dădea, la sfaturi de afaceri, domeniul prestărilor de servicii. Ei bine, dacă mă uit în jurul meu, constat că avea dreptate. Serviciile au funcționat și vor funcționa întotdeauna. Gândiți-vă de exemplu la cât de greu vă ajung coletele comandate online, fapt care arată că este loc de profit pe nișa serviciilor de curierat. Dar unul dintre domeniile abordabile de către un om obișnuit, fără prea multă școală, este cel al meseriilor: instalator, electrician etc.

instalator

Indiferent de condițiile economice, creștere sau recesiune, indiferent de nivelul de trai, întotdeauna va fi ceva de construit sau de reparat pe la casa omului. Uneori nu trebuie să fie lucruri majore. De exemplu, mama a fost la o reuniune de familie, cu frații și surorile ei, la țară, și cineva le-a făcut poze cu telefonul. I-am scos două din acele poze pe hârtii A4 și pentru că arătau foarte bine, a vrut să le înrămeze. Soluția a venit de la un fel de asociație de oameni pricepuți la diverse, intitulată Micii Meseriași, care i-au făcut tablourile dorite dar, la nevoie, i-ar fi putut printa niște cărți de vizită sau repara ceva prin casă.

Ideea nu e doar specifică Ardealului. De exemplu, văd că în București există o echipă de instalatori, electricieni, zugravi, zidari etc, respectiv 07handyman, care, tot așa, îți rezolvă orice problemă din casă, prompt și eficient, în mod profesionist. Ți se sparge sau înfundă o conductă de apă, ai nevoie de înlocuirea unui robinet etc, îi suni și trimit un om sau o echipă la tine, totul legal, au autorizații și îți oferă garanție de doi ani pe lucrarea efectuată. Ai peste două luni o problemă cu instalația electrică sau cu altceva? Apelezi tot la ei. De fapt, handyman s-a extins și în alte mari orașe din țară, fapt care arată că au avut succes.

Și asta e una din ideile de afaceri nu doar nefalimentare, ci chiar care se pot dovedi o mină de aur: mai mulți instalatori, electricieni șamd, într-un cuvânt meseriași, se asociază și își fac o mică firmă prin care prestează servicii în zonă. Faptul că sunt mai mulți și că se pricep la orice i-ar face foarte populari extrem de repede. Iar seriozitatea și serviciile de calitate le-ar aduce foarte mulți clienți (și evident bani), pentru că pe net foarte mulți oameni se plâng de instalatorul care nu se prezintă la ora programată, de electricianul care acuză cât de prost a lucrat cel de dinaintea lui, de meseriași neserioși, de lipsa acută de meseriași.

Sigur, trebuie să știi meserie și să fii dispus să muncești. Dar ar merge.

    Choose :
  • OR
  • To comment