joi, 21 iunie 2018

Magazinul meu de birotică

 

Uneori găsești câte un magazin care îți place place și devine singurul loc din care îți iei anumite produse. Ăsta e un lucru mișto, care te distanțează de masa amorfă de oameni ce-și cumpără bunurile fără discriminare, adică neinteresați de a găsi, ca tine, calitatea absolută. Cu câțiva ani în urmă, de exemplu, îmi cumpăram majoritatea discurilor optice de la un magazin de papetărie dintr-un oraș învecinat, aflat la 25 km de al meu. Pentru că acolo găseam DVD-uri Vertabim originale, cu suprafață AZO. Și când zic originale mă refer la faptul că erau produse de Mitsubishi, nu de taiwanezii de la CMC Magnetics, lucru pe care îl puteam determina la o scanare cu Nero DiscSpeed, iar cantitatea de erori PIE/PIF de după inscripționare era mult mai mică decât în cazul DVD-urilor normale. Într-un cuvânt, erau the real stuff.

birou

Sigur, astăzi nu mai inscripționez DVD-uri - și puțină lume o mai face. Dar, pe linia celor de mai sus, îmi face plăcere să vă prezint tot un magazin de papetărie, cu numele AbsolutOffice, de data asta un magazin online, de unde încă n-am cumpărat nimic, dar unde am regăsit gama de produse Verbatim la loc de cinste (atât la CD-uri și DVD-uri cât și la soluții flash sau stickuri USB) și care care mi-a readus în minte magazinul meu preferat, de unde cumpăram în trecut. În afara produselor din secțiunea IT, de la Absolut Office mai puteți comanda bibliorafturi de diferite dimensiuni, caiete mecanice, clasoare, dosare de tot felul, mape, serviete, produse pentru ambalat, cutii de arhivare și practic tot ce-i trebuie unui birou modern.

Prețurile sunt, cred eu, decente și corecte, și este unul dintre puținele magazine care sortează implicit produsele crescător după preț, adică exact așa cum le vrea utilizatorul obișnuit, nu după popularitate sau alte prostii, cum fac celelalte magazine. Câteva exemple: un biblioraft marmorat de 5 sau 7.5 cm costă 5 lei. Unul plastifiat 6 lei. Găsim bibliorafturi A3, A4, A5 sau A6, de tip portret sau peisaj (landscape), adică înalte sau lungi, simple sau multifuncționale, cu cotor sau margine metalică, marca LEITZ, Alphaline sau Esselte. Nici n-am știut că există atâtea bibliorafturi, de atâtea dimensiuni.

Apoi, faptul că-ți cumperi toate produsele de papetărie și birotică din același magazin (online) îți aduce alte câteva avantaje. Livrarea la domiciliu (în maxim 24 de ore, conform informațiilor de pe site) este unul dintre ele. Transportul gratuit la comenzile de cel puțin 100 de lei este un altul. Comenzile mai mari beneficiază de diverse cadouri, la alegere. Plata se poate face în avans sau la livrare. Tot ce-i lipsește este un sistem de fidelizare prin puncte care să-ți asigure discounturi la comenzile viitoare, dar poate că va urma.

Una peste alta, magazinul mi-a făcut o impresie bună nu doar la capitolul număr de produse, ci și la selecția lor și cum se prezintă în general. Așa că, dacă v-ați săturat să vi se desprindă foile din caiet sau să vi se strice capsatorul, poate merită să-l încercați. ;)

    Choose :
  • OR
  • To comment