Așadar, vrei să-ți cumperi o mobilă nouă cu care să-ți redecorezi locuința? Sau poate te gândești să cumperi o piesă de mobilier pentru camera copiilor, ori pentru sediul firmei tale? Iată mai jos câteva elemente esențiale de care ar fi bine să ții cont în căutarea ta, astfel încât să faci o alegere cât mai bună:
1. Mobila trebuie să fie din materiale de calitate
Chiar dacă asta e de domeniul evidenței, evită pe cât posibil palul și alte materialele "de umplutură". Palul este pentru mobilă ca fibrele sintetice pentru haine. Și la haine vei prefera mătasea sau bumbacul, nu? Tot așa și la mobilă, cu diferența că hainele le schimbi des - mobila de câteva ori în viață. Și atunci, asigură-te că piesele de mobilier pe care vrei să le achiziționezi sunt făcute din materiale de calitate. Caută un soil de lemn bun, trainic, care să nu se strice în timp. O astfel de mobilă costă mai mult, dar face toți banii și e o investiție avantajoasă pe termen lung.
2. Caută un furnizor de mobilă făcută la comandă
În general există două tipuri de vânzători de mobilă: cei care o cumpără și ei din altă parte și cei care o produc singuri. Primii au dezavantajul că îți oferă niște produse standard, pe care nu le pot adapta la cerințele tale. Așa că trebuie să te adaptezi tu la modelele disponibile în magazin. Dar de ce să te limitezi la asta, când poți comanda mobilă pe gustul tău și conform cu imaginația ta, făcută la comandă? De exemplu, dacă ești bucureștean, caută un furnizor de mobila la comanda in Bucuresti, dar acest lucru nu mai este absolut necesar astăzi, când există internet și transportul se face adeseori pe cheltuiala vânzătorului. Un alt avantaj al mobilei făcută la comandă este că uneori o găsești mai ieftin, la preț de producător.
3. Alege o mobilă potrivită locului în care vrei să o pui
Prin asta nu mă refer la a ține cont de tendințele modei, nicidecum. În schimb, cumpără mobilă la comandă și personalizată spațiului în care vrei să o pui. De exemplu, dacă vrei să dotezi cu mobilă un birou de firmă sau un cabinet medical, nu are rost să cumperi o mobilă "generalistă" (exceptând poate cazul când te gândești să o "reprofilezi" pe viitor), când poți opta pentru o mobilă de tip birou sau făcută special pentru un cabinet medical. O firmă serioasă de mobilă la comandă îți va putea oferi diverse tipuri de mobilă, pentru aproape orice tip de spațiu sau utilizare.
4. Culoarea, probabil cel mai ignorat aspect al mobilei
Tot aici, urmărește ca mobila comandată să se potrivească în camera respectivă nu doar la mărime, ci și integrându-se armonios în designul camerei, astfel încât să îți dea un sentiment plăcut și să te bine-dispună. Strict ca opinie personală, culorile ar trebui alese nu doar după gusturile de moment, ci și gândind în perspectivă și având în vedere anumite corelații psihologice, deoarece, oricât de mult ne-ar place negrul, dacă stăm în acea cameră pe perioade lungi de timp sau depunem eforturi intelectuale intense, culorile foarte mohorâte pot ajunge, uneori, să aibă un efect deprimant.
5. Studiază istoricul vânzătorului de mobilă
Dacă ai găsit uin furnizor de mobilă care îți place, înainte să faci pasul final, studiază-l puțin. Astăzi aproape toată lumea are pagină de internet, așa că este ușor să dai o căutare pe Google și să vezi cât de serioasă este firma în cauză, ce experiență are, unde a mai livrat mobilă. Evită firmele no-name apărute peste noapte și despre care nu poți găsi foarte multe informații.
Evident, acestea sunt doar câteva sfaturi ce pot să te ghideze în alegerea mobilei perfecte pentru încăperea ta. Dacă mai știți voi, sunteți liberi să le adăugați în comentarii.