joi, 20 septembrie 2018

Cum cauți un treninig din bumbac pentru copii

 

Ok, nu sunt expert în îmbrăcăminte și nici la curent cu ultimele trenduri din moda. Dar moda nu ne interesează. Moda este lipsită de interes, pe de o parte pentru că se demodează repede și pe de alta pentru că aproape toate brandurile de haine, treninguri, tricouri etc produc articole de vestimentație în pas cu moda. Deci, le găsim peste tot. Întrebarea este: pe care le alegem? Iar criteriul de selecție este o medie aritmetică :) între calitate și preț.

copii pe bicicleta

În primul rând, dacă ați intrat pe articolul ăsta din Google, înseamnă că vă doriți un trening de copii din bumbac care să fie de calitate. În al doilea rând, probabil sperați ca acesta să fie totodată cât mai ieftin. Cu toții știm că cele două noțiuni nu se împacă foarte bine, așadar cum să procedăm? Legat de calitate, suntem tentați să credem că aceasta rezultă din materialul folosit. Dacă treningul este din bumbac și nu din fibre sintetice, atunci cu siguranță este unul superior, nu? Ei bine, aici e o discuție mai complexă.

Bumbacul, ca material organic, se produce în mai multe țări. Cel pe care îl găsim la marii comercianți de haine și treninguri, mai ales cele ieftine, provine adeseori din India. India e o țară mare, care produce bumbac de toate soiurile și calitățile. :) Diferența de calitate o face atât soiul de bumbac cât și modul de prelucrare. Deci, e posibil ca treningul de copii din bumbac pe care tocmai l-ați cumpărat cu conștiința împăcată și fericiți că a costat puțin să-l irite totuși pe copilul vostru, mai ales dacă acesta are o vârstă fragedă. Știați asta?

Eu nu știam, dar am aflat mai devreme, după o scurtă informare pe net. Tot mai devreme am aflat că bumbacul organic de calitate, cu fir lung care nu se rupe ușor (și deci treningul respectiv nu se scamoșează), se fabrică mai ales din Turcia și Egipt. Din păcate, nu prea se găsește la noi în țară. Îl puteți căuta la anumite magazine din Viena, dar dacă vreți un trening de copii din bumbac de aici, care să nu coste mult, unde îl găsiți?

Scriam într-un articol de ieri că firmele de renume, ale căror haine sunt foarte scumpe, mizează pe ignoranța cumpărătorilor pentru a vinde la suprapreț. Și este adevărat, dar bumbacul este unul din capitolele la care un nume de firmă poate fi soluția optimă. Sigur, nu Armani, dar de exemplu un trening Adidas ți-ar da o garanție că materialul trecut pe etichetă este autentic și are o calitate satisfăcătoare, iar asta la un preț decent sau suportabil.

    Choose :
  • OR
  • To comment