miercuri, 19 septembrie 2018

Cum îți alegi un aparat de aer condiționat

 

M-am amuzat cu ceva timp în urmă, când Buhnici și-a montat un aparat de aer condiționat la sediul unde își făcea review-urile, doar pentru a constata că l-a ales prost și că îi face un zgomot infernal, așa că a trebuit să și-l dea jos și să-și pună altul. Cum ar veni, așa pățești când crezi că ești expert în toate tipurile de gadgeturi! :D În orice caz, legat de aer condiționat, dacă vrei să nu ai probleme, ar trebui să-ți cumperi un aparat de aer conditionat cu montaj inclus, deoarece firma care ți-l montează îți va da și niște informații despre el și îți va spune dacă merge sau nu merge la ce vrei tu să îl folosești.

climatizator de tavan

Și da, știu că zilele calde sunt spre sfârșite și că am intrat în toamnă, dar cred că ăsta e momentul optim pentru a cumpăra de exemplu o instalație de climatizare cu aer conditionat de 12000 de btu, conform proverbului că omul deștept își face vara sanie și iarna car. Nu neapărat că ar fi mai ieftine acum, deși o să găsiți reduceri la marile magazine - chit că n-am urmărit prețul din cursul anului, să văd dacă nu cumva sunt aceleași reduceri, dar la anul la primăvară probabil prețul lor va crește.

Totodată, ar trebui să optați pentru un aparat de aer condiționat flexibil, care să poată menține o anumită temperatură și să se poată opri când condițiile de conform dorite de utilizator sunt satisfăcute. Știu că pare banal, dar am avut ocazia vara asta să intru în câteva zile reci și ploiase la magazinul Profi din orașul meu, iar în magazin era mai frig decât afară, datorită aerului condiționat. De ce nu-l opriți? Nu putem, că așa e politica firmei, se pornește aerul condiționat dimineața și nimeni nu mai poate umbla la el, indiferent că afară e soare sau frig.

Nu mă pricep la parametri tehnici, gradul de răcire și BTU, dar știu că în ce-i privește pe furnizori, opțiunile sunt multiple. De exemplu, puteți alege un sistem de aer condiționat de la DAIKIN - un furnizor japonez. Din punctul meu de vedere, și chinezii de la GREE fac o treabă bună, și spun asta nu pentru că aș fi cumpărat aparate de aer condiționat de la ei, ci pentru că practic, la ora actuală, aproape totul este creat de chinezi. Dacă până și piesele din calculatoarele sau iPhone-urile noastre sunt făcute în China, ce să mai vorbim. Dar aici există o mulțime de opțiuni.

Și tocmai confruntat cu ignoranța proprie și mulțimea de variante, ca și cu prețul deloc neglijabil al unora dintre ele, vreau să reiterez ceea ce de fapt constituie esența articolului de față: dacă vrei să îți iei un aparat de aer condiționat, caută o firmă care ți-l montează, deoarece ei știu meserie și vei beneficia automat de consiliere la pachet. Iar dacă montarea este și ea gratuită, cu atât mai bine.

    Choose :
  • OR
  • To comment