miercuri, 19 septembrie 2018

Rochii scumpe vs rochii ieftine

 

Vreau să vă fac o confesiune: îmi place albul. Și pentru că îmi place albul, rochiile din imaginile de mai jos sunt ambele albe. Dar la fel de bine puteau fi roșii, negre sau albastre, deoarece nu culoarea constituie tema articolului de față, ci prețul. Așadar, care sunt avantajele unei rochii scumpe, ca cele din aceste imagini, și de ce se vând totuși rochii ieftine? Sau invers.

rochie-mini-mulata-two-tone

Evident, o femeie dorește să se îmbrace și să se aranjeze cât mai bine, pentru a atrage privirile bărbaților. Seducția este arma principală a unei femei, așa că, pornind de la asta, s-a dezvoltat o întreagă industrie care încearcă să facă bani de pe urma reprezentantelor sexului slab, inducându-le ideea că un bumbac ce poartă pe el un anumit nume de firmă ar fi cu totul diferit de un alt bumbac cu alt nume și deci ar justifica un preț de zece ori mai mare. Sau că un cutare săpun nu ar avea aceleași ingrediente de bază ca orice alt săpun, și că deci dacă te speli cu el, vei atrage mult mai mulți bărbați, îmbătați de parfumul tău.

Fetelor, avem câteva noutăți pentru voi: nu suntem interesați de crema cu care v-ați dat pe față! Nu ne uităm la sprâncenele voastre și nu observăm că ați schimbat culoarea cu care vă vopsiți părul. De fapt, ca bărbați, noi nici măcar nu percepem decât 30% din culorile pe care le percepeți voi, neavând nici măcar nume pentru toate! Și nu ne uităm pe eticheta cu producătorul rochiei, atât timp cât rochia vă stă bine și vă pune în evidență calitățile native. Iar dacă ne uităm la eticheta de pe spate, atunci suntem proști și ar trebui să nu ieșiți cu noi, deoarece apreciem ambalajul, nu esența.

rochie-alba-asimetrica-fara-bretele

O rochie este în primul rând frumoasă dacă este aleasă cu gust și cu un anumit simț estetic. Dacă este frumoasă, dacă vouă vă vine bine și dacă vă simțiți confortabile și comode în ea, atunci este perfect. Noi, ca bărbați, nu ne gândim, atunci când vă vedem, oare cât a costat rochia și de unde ați cumpărat-o. La asta vă gândiți voi! Noi, dacă vedem o rochie superbă, ne gândim oare cum arată posesoarea fără ea! :) Dar atunci, mă puteți întreba, cum se face că rochiile scumpe, de firmă, arată atât de bine ca cele din imaginile de mai sus? Ei bine, v-am păcălit: rochiile de mai sus sunt rochii ieftine, ambele sub 100 de lei! 55 și 75 de lei, ca să fiu mai exact. Este că arată ca cele mai scumpe rochii de <insert your best producer name here>? Este că nu v-ați fi gândit o clipă că le-ați putea lua la un preț atât de mic?

Diferența dintre o casă de haine exorbitant de scumpe și una mai modestă este că prima mizează pe prostia fetelor cu bani, cum ar fi vedetele, cărora le vinde aceleași haine frumoase, din aceleași materiale de pe Terra, că nu poți găsi altele în afara tabelului lui Mendeleev, dar la suprapreț. Iar faptul că sunt "atât de bune", atât de căutate, atât de renumite și atât de ce mai vreți voi se datorează bugetului masiv pe care acești producători de haine de lux îl investesc în marketing și publicitate. Asta-i tot, adevărul gol-goluț.

În concluzie, nu vă mai uitați la preț/producător și cumpărați rochia care să vă placă și să vă vină bine.

    Choose :
  • OR
  • To comment