vineri, 12 iulie 2019

5 avantaje ale combustibilului bazat pe peleți

 

În conformitate cu informațiile pe care le-am găsit pe net în special de la furnizori, peleții din lemn, peleții bedding și peleții agricoli se disting ca un nou tip de combustibil, care în ultima perioadă începe să prindă teren și să fie folosit din ce în ce mai mult. De ce ai prefera o centrală bazată pe peleți online în locul uneia clasice, bazate pe gaz sau pe lemn tradițional, și care sunt principalele avantaje ale acestora vă spun în rândurile următoare.

peleti

1. Peleții asigură energia electrică în zonele neracordate la gaz

Poate că unii nu v-ați gândit la lucrul acesta, dar există foarte multe zone în România care încă nu s-au racordat la gaz. Evident, o mare parte dintre acestea se află în mediul rural, dar există chiar și orașe de provincie despre care am auzit că nu au încă gaz. În plus, ce te faci dacă îți construiești o căsuță sau o cabană într-o zonă relativ izolată, unde nu se pune problema să-ți tragi gaz de la conducta principală, deoarece aceasta se află la zeci de kilometri distanță? Soluția o reprezintă peleții.

2. Peleții îți conferă autonomie termică

Societatea modernă funcționează asemenea unor mușuroaie de furnici și a creat sisteme tot mai eficiente, care ne interconectează pe toți. Șosele, cabluri electrice pentru lumină, țevi pentru apă și gaz etc. Această interconectare ne asigură resursele de care avem nevoie într-un mod cât mai eficient și la prețuri cât mai mici, dar ce s-ar întâmpla în cazul în care sistemul s-ar prăbuși? Datorită dependenței noastre de sistemele respective, eșecul lor la scară mare ne-ar proiecta direct în Epoca Pietrei. De exemplu, o cădere a sistemului de sateliți artificiali ar duce la dispariția internetului și a oricăror forme de telecomunicații, în timp ce o cădere a electricității ne-ar lăsa fără curent, fără lumină, fără televizor, fără calculator și probabil fără banii de pe cardul bancar. În timp ce este adevărat că pare greu de crezut ca rețeaua de gaz să sufere o catastrofă de dimensiuni apocaliptice, e de ajuns ca monopolul creat să facă posibil urcarea prețului gazului la niște cote foarte mari. O centrală pe peleți îți dă autonomie și te face liber.

3. Poți cumpăra peleți online

Când ați cumpărat ultima dată butelii de gaz online? Dar lemne online? Ei bine, dacă vreți să vă construiți o centrală bazată de peleți, merită să aveți în vedere că găsiți furnizori de peleti online de calitate, aduși din Ucraina și Federația Rusă, la prețuri comparabile cu cele ale lemnului. Nu doar că nu riscați nimic, așa cum ați risca în cazul în care vreți să cumpărați niște lemne - care adeseori vin fără acte, fiind tăiate prin braconaj, dar peleții online o să vă ocupe și puțin loc, deoarece sunt alcătuiți din resturi de lemn comprimate, și o să producă mai puțină mizerie. Vă pot fi livrați în ce cantitate doriți, la adresa furnizată de dvs.

4. Peleți online, peleți ecologici

După cum spuneam, peleții sunt alcătuiți din resturi rezultate în urma proceselor de tăiere și prelucrare a lemnului (care de exemplu au loc în fabricarea mobilei). În mod normal, aceste resturi s-ar arunca. În schimb, transformarea acestor resturi în peleți conferă o viață mai lungă copacilor și pădurilor. Peleții agricoli sunt alcătuiți din coji de oleaginoase, resturi de floarea soarelui, coceni de porumb etc, fiind la rândul lor o sursă perfect naturală și ecologică de energie. Din aceste motive, conform cu directivele Uniunii Europene care preved o trecere la combustibili bazați pe biomasă, peleții reprezintă o alternativă de viitor. Așadar, în viitor veți găsi și mai mulți peleți online, care vor ajunge și mai ieftini decât la ora actuală.

5. Peleții au randament superior lemnului

Last but not least, randamentul de ardere al peleților este mai mare decât cel al lemnului și cam egal cu cel al gazului. Din aceste motive, încălzirea cu peleți vă costă cam la fel de mult cu încălzirea pe gaz și este superioară încălzirii pe lemne. Iar lemnele sunt mai greu de manevrat, trebuie tăiate, clădite, produc mizerie și rumeguș (din care se fac peleții!), generează foarte mult fum și lista dezavantajelor ar putea continua...

În concluzie, merită să țineți seama de această alternativă de tip biomasă dacă tocmai vreți să vă facți o centrală nouă la casa sau cabana de la țară.

    Choose :
  • OR
  • To comment