duminică, 21 iulie 2019

5 avantaje ale placării cu sticlă

 

Dacă ați avut ocazia să ieșiți puțin prin lume, ați văzut cu siguranță o serie de clădiri sau spații comerciale care aveau pereții placați cu sticlă. De fapt, am putea spune că pereții întregi erau realizați din sticlă deși, acest lucru nu era neapărat evident la o privire superficială, datorită faptului că sticla placată poate emula foarte bine alte materiale. Doar ați observat că peretele respectiv arată cu totul neobișnuit, și vă dă o senzație foarte plăcută. Și nu este necesar să ieșim din țară pentru a observa asta: există firme care se ocupă cu placare sticla chiar la noi în țară. Iar rezultatele arată cam așa:

perete placat cu sticla.jpg

Ideea de placare sticla este de dată relativ recentă, așa că e posibil ca unii să fie reticenți la această alternativă. Iată mai jos 5 avantaje ale placării cu sticlă:

1. Material natural, ecologic, netoxic

Sticla este un material realizat din nisip și care deci este perfect natural, perfect sănătos pentru organism (nu cauzează alergii) și perfect ecologic. Până acum, omul, cu toată priceperea lui, nu a reușit să copieze cu perfecție soluțiile pe care i le pune la dispoziție natura (piatra de construcții, de exemplu, este copiată din natură), iar sticla este, am putea spune, o reîntoarcere la natură. Este la fel de naturală ca lemnul.

2. Sticla placată rezistă foarte bine în timp

Spre deosebire de lemn, sticla placată nu se degradează decât foarte greu (înțeleg că primele semne apar cam după 20 de ani). În primul rând, sticla placată este foarte rezistentă la șocuri mecanice, deoarece în cazul placării cu sticlă se folosește sticlă specială securizată. În al doilea rând, nu mucegăiește, iar acest tip de sticlă este rezistent la agenți chimici și raze ultraviolete.

3. Un perete placat cu sticlă își păstrează foarte ușor aspectul

Pe lângă rezistența fizică și chimică, sticla placată este foarte ușor de curățat. Mult mai ușor decât spălarea sau curățarea unui perete obișnuit. Nu mă refer acum doar la faptul că un perete din sticlă nu va atrage igrasia, ci pur și simplu la faptul că dacă se murdărește, este foarte ușor să îl cureți, la fel de ușor cum ai curăța gresia și faianța. Apoi, el nu trebuie revopsit, deoarece pigmenții colorați ai cernelii ceramice fuzionează cu sticla în cadrul procesului de securizare și respectiv emailare/pigmentare.

4. Sticla securizată emulează alte materiale naturale 

Datorită flexibilității ei în ce privește emailarea ceramică și securizarea, sticla placată poate emula cu ușurință alte materiale, dându-ți impresia că te afli în fața unui perete de marmură sau chiar din lemn. Flexibilitatea se traduce și în posibilitatea de a grava anumite canturi sau canale pentru scurgerea apei, ca să ne oprim la un singur exemplu.

5. Poate înfățișa peisaje futuristice

Tot flexibilitatea de care vorbeam mai sus îți permite să mergi într-o direcție total opusă, în care, în loc să emulezi ceva natural, poți crea modele artificiale inedite, digitale sau din ce domeniu dorești. Asta poate face ca designul de placare sticla să fie unul foarte modern.

Iată, așadar, câteva atuuri ale placării cu sticlă, fapt care o face tot mai folosită atât pentru spații comerciale cât și pentru locuințe moderne și frumoase.

    Choose :
  • OR
  • To comment