sâmbătă, 13 iulie 2019

5 probleme ale magazinelor de pompe submersibile

 

Așadar, vreau să îmi cumpăr o pompă submersibilă pentru grădina de la țară, unde vreau să instalez un mic sistem de irigație. Am dat un exemplu. Și intru pe net, dând o căutare după pompe submersibile. Magazine găsesc cu duiumul, dar multe dintre ele au câteva probleme notabile. Iată 5 dintre problemele observate de mine la multe magazine de pompe și hidrofoare online promovate în rezultatele motorului de căutare Google:

fantana arteziana

1. Lipsa unei furnizor de încredere

Primul link din Google mă duce, ca de obicei, pe EMAG. Nu, nu vreau să cumpăr de pe EMAG, în primul rând pentru că nu-i cunosc pe furnizorii de acolo și-n al doilea rând pentru că EMAG nu este un magazin de pompe submersibile, ci un magazin generalist, așa că nici pompe livrate de ei nu vreau să cumpăr. Vreau să cumpăr de la un magazin axat pe acest domeniu, cu o bogată experiență.

2. Lipsa unei game variate de pompe

Nu toate magazinele online au modele variate de pompe submersibile. Ok, unele au zeci de produse, dar altele au numai câteva, iar în domeniul ăsta mi-ar plăcea să aleg dintr-o ofertă cât mai diversificată, pentru a găsi exact pompa submersibilă care se poate aplica cel mai bine în situația mea și care mă avantajează din toate punctele de vedere. Mai ales că vorbim de produse relativ scumpe, cu garanție de câțiva ani, pe care le înlocuiești foarte rar.

3. Prețul prohibitiv al pompelor submersibile

Foarte multe pompe submersibile costă enorm în banii românului de rând. Punctul acesta e conex cu punctul anterior, deoarece dacă ai avea mai mai multe modele de pompe, unele dintre ele ar fi de o mai mică capacitate/dimensiune și ar avea un preț redus. Nu toți clienții sunt firme sau regii de apă, unii clienți pot fi persoane individuale, cu nevoi relativ mici. De ce să plătesc o sumă exorbitantă pentru o pompă de mare putere cu care să ridic 5 litri de apă de două ori pe zi, din puțul din curtea casei de la țară? Sau cu care să irig o suprafață de 3 metri pătrați de grădină mică?

4. Lipsa de informații și asistență tehnică

Cu excepția unui număr foarte redus de meseriași, aproape nimeni nu cunoaște detalii tehnice valoroase despre funcționarea și tipul pompelor submersibile. Că n-ai de unde și nici nu te pasionează. Ei bine, acolo unde găsim un mare număr sau modele variate de pompe submersibile, de obicei nu prea găsim informații detaliate despre ele. Sau dacă le găsim, sunt atât de criptice, încât nu le înțelegem. Ce lipsește în cazul acestor magazine este o căsuță de chat cu un om în spatele ei, care să-ți ofere informații și asistență tehnică gratuită. Adică să-ți explice diferențele dintre aceste pompe, cum se instalează, cum se utilizează etc, astfel încât să nu te uiți la pagina lor ca mâța în calendar.

5. Lipsa pieselor de schimb

Ar fi frumos, nu-i așa, ca atunci când ni se strică o piesă de la pompa din curte, să nu trebuiască să cumpărăm o pompă nouă, scumpă cum e, ci să putem înlocui doar piesa cu problemă, la un cost, evident, mult mai mic? Nu toate magazinele au opțiunea asta.

Desigur, există și magazine care bifează cu brio toate căsuțele de mai sus, adică nu au niciuna dintre aceste probleme, și v-am pus link spre un astfel de magazin. Dar, din păcate, sunt prea puține.

    Choose :
  • OR
  • To comment