sâmbătă, 13 iulie 2019

Distracția verii: hoverboard-ul

 

Hehe, țin minte că acum doi sau trei ani, când am scris prima dată despre hoverboard, prețurile oscilau undeva între 1200 și 1600 de lei. Sper că nu mă înșală memoria. Astăzi însă lucrurile s-au schimbat, și pentru că elementul de noutate a dispărut și hoverboard-ul a devenit tot mai popular, iar tehnologia a avansat și ea, prețurile sunt undeva la jumătate. La același magazin. De unde rezultă că alegerea unui hoverboard pe post de cadou este și mai inspirată și mai accesibilă, mai ales dacă ai un copil de vârste potrivite. Deși, ca să fiu cinstit, cred că am observat și adulți dându-se cu el. :)

hoverboard

Pentru că e foarte mișto. Te urci pe el și te duci unde ai chef, fără ca măcar să miști un deget, la propriu. Vorbim desigur de un hoverboard electric, ca cel din imaginea de mai sus, nu de o placă simplă, pe care trebuie să îți dai avânt. Un hoverboard electric se încarcă la priză, în două ore, și are o autonomie de circa 15-18 km. Necesită puțin antrenament ca să înveți să-ți ții echilibrul pe el, dar asta îți ia, cât, 5 minute? După care devine una dintre cele mai faine modalități de a te deplasa pe loc drept.

Și ziceam că e preferată mai ales de tineri și copii. Pentru ei, poți alege un model care să fie cât mai frumos (sau "crazy") colorat, să aibă leduri și lumini strălucitoare, adică, într-un cuvânt, să iasă în evidență. Totuși, apropo de ideea prețului convenabil și al ușurinței în utilizare, mă gândesc acum dacă nu l-ai putea folosi și ca adult, pentru a te deplasa la job mergând pe partea de carosabil destinată cicliștilor. Pentru că într-un oraș mare condiția de drum uniform este deja asigurată, nu ai viteza unei biciclete și deci nici riscurile aferente ei, un hoverboard ocupă un spațiu mult mai redus, așa că îl poți lua chiar cu tine în birou, spre deosebire de bicicletă, pe care poate nu ai unde s-o parchezi, iar autonomia lui îți permite să faci turul orașului dus-întors, poate de două ori. Cu condiția să nu locuiești în București. :) Suportă de asemenea o sarcină crescută, gen până la 120 kg, și deci poți să-ți iei un rucsac sau ceva bagaj cu tine.

Am dat în mintea copiilor? Poate! Te invit și pe tine să dai în mintea lor și, acum cât suntem încă în plină vară, să-i faci un cadou inedit, care să-l bucure și să-l facă să trăiască la maxim viața. Hoverboard-ul este un cadou mult mai inspirat, zic eu, decât un telefon mobil, care îl va face să stea tot timpul cu ochii pe diverse jocuri digitale și să rateze viața din jurul lui, tocmai la vârsta la care încă o poate trăi din plin.

În fond, 600 de lei îi cheltui pe câteva ieșiri în oraș sau la restaurant.

    Choose :
  • OR
  • To comment