vineri, 12 iulie 2019

Jucării clasice pentru copii moderni

 

Mai țineți minte jucăriile pe care le aveați când erați mici? Copilăria mea a fost marcată de pistoale din plastic, săbii din lemn, diverse jocuri de logică (cum ar fi remiul) și lista poate continua. Astăzi, uitându-mă în jurul meu, îi văd pe aproape toți copiii jucându-se pe telefon. Jocuri care nu numai că îi fac prizonierii unei lumi virtuale, dar le și strică ochii.

Drama în cazul de față este cu atât mai mare cu cât deseori părinții nu conștientizează pericolul la care îi expun pe copiii lor cumpărându-le de mici telefoane și lăsându-i să se joace apoi non-stop pe ele. Pentru ei, copilul e cuminte și au scăpat de grija lui. Dar evident că această "cumințenie" nenaturală a copilului, la o vârstă la care el ar trebui să se manifeste spontan, liber și jucăuș, pentru că e cu ochii într-un joc digital din care nu mai iese cu orele, vine cu niște costuri la pachet, care se vor vedea ulterior. Și nu mă refer doar la costul ochelarilor.

jocuri copii

Dacă aveți niște copii cam de vârsta grădiniței și sunteți preocupați de direcția pe care o vor lua-o jocurile lor pe măsură ce vor crește, puteți să-i învățați de mici cu jocuri educative adecvate vârstei lor, care să le ofere un fel de vaccin, adică să-i imunizeze împotriva epidemiei generale cunoscută sub numele de smartphone. Spre exemplu, un copil mic s-ar putea amuza încercând să câștige un joc de scrabble cu prietenii lui. Îl puteți cumpăra de la Rici Pici, unde găsiți de asemenea o mulțime de alte jocuri creative sau educative.

Un banc de lucru cu unelte Smartkit pentru copii (unelte compuse din patent, șurubelniță etc, adecvate evident celor cu vârste mici, de la 3 ani în sus), de tip Do It Yourself, îi poate trezi băiețelului vostru talentul de mare meșter. Și un puzzle matematic din lemn o poate pregăti pe fetița voastră pentru ceea ce elevii de mai târziu consideră ca fiind cea mai urâtă materie de pe fața pământului, algebra.

Tot la Rici Pici găsiți și jocuri să le zic mai obișnuite, cum ar fi magazine de jucărie, mașinuțe electrice, trotinete, păpuși etc. Sau diverse jucării din lemn. Și nu, prețurile nu sunt foarte mari: cifre magnetice la 15 lei, puzzle-uri din lemn la 25 de lei, păpuși muzicale începând de la 30 de lei. Prețurile sunt atât de mici, încât trebuie să luați destul de multe jucării de acest tip pentru a vă apropia de pragul de 249 de lei, peste care transportul este gratuit. Ceea ce nici nu știu dacă constituie o bilă neagră sau un mare avantaj... :)

    Choose :
  • OR
  • To comment