duminică, 21 iulie 2019

Pantofi unici, dar scoși în serie, pe bandă rulantă

 

Unul dintre cele mai fascinante cuvinte pe care le întâlnim în elementele de marketing ale diverselor produse de tot soiul, și mă refer cu precădere la articolele vestimentare, este cuvântul unic. Să luăm de exemplu cazul unui pantof. Dacă citești cu atenție descrierile diferitelor site-uri de pantofi de damă, vei găsi, cu siguranță, aserțiunea cum că cumpărând de la ei, vei intra în posesia unor pantofi de piele cu adevărat unici. Alteori ideea de unicitate este exprimată într-un mod mai voalat: acești pantofi de piele sunt creați special pentru nevoile tale, îți vor pune în valoare foarte bine piciorul și calitățile native, sau te vor face să ieși în evidență. Și, în marea majoritate a cazurilor, aceste elemente de marketing te mint.

pantofi albi

Te mint, pentru că respectivii pantofi de piele nu sunt pantofi de piele la comandă. Sunt pantofi de piele făcuți în serie după un model sau după o matriță, pe diverse mărimi. Și atunci, cum să fie unici? Și cum să te scoată în evidență, dacă și prietena ta își poate cumpăra exact același model de pantofi de piele, de exact aceeași mărime, având exact aceeași culoare, scos de aceeași firmă producătoare și semănând leit cu al tău? Sigur, e frumos să ți se spune că vei purta niște pantofi care să te facă să pari unică, dar acest lucru îl citesc toate femeile care intră pe site-ul respectiv și văd acel model de pantofi de piele la care te uiți tu.

Criteriul care îi conferă unui produs unicitate este simplu: trebuie ca acel produs să fie făcut la comandă. Atât timp când pantofii doriți de tine există pe raft, ei deja nu mai sunt unici. Dacă vrei să fii unică, va trebui să găsești un magazin unde să îți poți cumpăra pantofi de piele la comanda. La comandă, adică unici. Făcuți după specificațiile tale. Exact de mărimea dorită de tine. În culorile alese de tine. După modelul selectat de tine. Atunci, da, pantofii vor fi unici. Vei avea satisfacția că sunt făcuți special pentru tine, nu scoși în serie, cu miile, și că ți se potrivesc perfect. Dacă suferi de platfus, vei putea comanda pantofi speciali, care să îți vină perfect. Dacă ai un picior mai mic decât celălalt, vei putea comanda un pantof cu puțin mai mic decât celălalt. Dacă vrei niște pantofi mai extravaganți, ca Lady Gata, îi vei putea comanda.

Și, de altfel, ideea se aplică la orice obiect vestimentar, nu numai la pantofi. Haine făcute la comandă, costume făcute la comandă - așa cum se făceau mai demult, cu un croitor care îți lua măsurile. Numai că acum le poți comanda online, mai modern, dar trebuie să fii atentă să dai măsurile corecte. Și da, astfel de obiecte vestimentare vor costa de regulă mai mult, deoarece vor fi lucrate manual și făcute special pentru tine. Dar acum vei avea, într-adevăr, garanția calității și unicității. Așa că dacă magazinul îți promite niște pantofi cu adevărat unici, care să ți se potrivească perfect și să te „scoată din rând”, dar nu îți oferă posibilitatea unor pantofi de piele la comandă, acel magazin te minte.

    Choose :
  • OR
  • To comment