luni, 22 iulie 2019

Și totuși, exercițiile Kegel sunt foarte eficiente

 

Intrând pe o pagină dedicată vaginoplastiei, am dat peste o afirmație interesantă, pe care vreau să o discut în rândurile ce urmează. Dar mai întâi, o scurtă și necesară definiție: prin vaginoplastie se înțelege chirurgia plastică ce operează în zona vaginului. Gândiți-vă la operațiile estetice de mărire a sânilor, doar că în cazul de față este vorba mai degrabă de o micșorare în loc de mărire, și nu pe considerente neapărat estetice. Da, știu, este un subiect adeseori tabu, dar cred că am trecut de pudibonderismul specific anilor '60 și putem discuta liberi despre orice.

probleme sexuale

Așadar, pe site-ul respectiv suntem informați că putem recurge (ca fete) la operații de vaginoplastie, care în esență îngustează vaginul. Cauzele lărgirii vaginului sunt multiple: mușchii vaginali se dilată în timpul nașterii, precum și odată cu trecerea vârstei, în ultimul caz ei pierzându-și și o parte din suplețea specifică. Iar motivele pentru care ne dorim (ca fete) vagine mai înguste țin în primul rând de lipsa satisfacției din timpul unui act sexual în care bărbatul are un penis normal iar femeia un vagin lărgit. Desigur că această lipsă de satisfacție îi va afecta pe ambii parteneri și că asta poate să o timoreze pe fata sau femeia în cauză, dându-i un anumit sentiment de inferioritate, pe lângă cel de frustrare și neîmplinire sexuală.

Până aici, totul ok, adică sunt lucruri pe care le înțeleg și cu care sunt de acord. În plus, aș putea duce discuția chiar mai departe, apropo de celebrele bancuri pe tema mărimii despre care unii zic că nu contează dar alții și mai ales altele ar prefera-o cât mai mare și despre cum, de fapt, dimensiunea mare la bărbat nu mai este atât de necesară în cazul unui vagin îngust. :) Propoziția care mi-a ridicat mie un semn de întrebare este următoarea:

Deși există exerciții dedicate pentru a întări mușchii vaginali, ele nu produc de obicei rezultatele dorite
Autorul se referă, evident, la exercițiile PC sau mușchilor pubo-coccigieni, cunoscute și sub numele de exerciții Kegel. Mai jos ni se spune chiar că aceste exerciții „și-au pierdut eficacitatea” și că în cazul unor proaspete mămici, canalul vaginal poate fi mult prea lărgit pentru a fi adus la starea lui inițială, naturală, prin simpla practicare a acestor exerciții.

Ei bine, eu am o problemă cu aceste afirmații.

În primul rând, nu înțeleg cum pot niște exerciții fizice „să-și piardă eficacitatea”. Înțeleg cum bota din lemn, ca instrument de luptă, și-a pierdut eficacitatea atunci când omul a inventat sulița. Și înțeleg cum sulița și-a pierdut eficacitatea atunci când cineva a inventat praful de pușcă. Dar cum poate un exercițiu fizic să-și piardă eficacitatea? Asta e ca și cum ai spune că flotările aveau darul de a-ți crește masa musculară a bicepșilor acum 100 de ani, dar astăzi ele și-au pierdut eficacitatea. Pentru mine, e o afirmație bizară (sau poate prost formulată).

În al doilea rând, din tot ceea ce știu eu, exercițiile kegel sunt foarte, foarte eficiente. De altfel, e și normal dacă te gândești puțin, deoarece ele acționează asupra unor mușchi (respectiv mușchii vaginali). Dacă acești mușchi și-au pierdut elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă sau în urma nașterii, atunci este de așteptat să și-o poată recăpăta, dacă îi antrenezi în mod adecvat. Că și nașterea respectivă, oricât de mult i-a lărgit, a fost ceva natural. Și dacă în mod natural se pot lărgi, atunci rațiunea mea îmi spune că se pot și reface tot în mod natural.

Mult mai adecvat mi se pare recurgerea la vaginoplastie în cazuri care nu țin de mersul naturii. De exemplu, în cazul unor traume fizice în zona respectivă, cauzate de diverși factori (cum ar fi un accident de mașină). Sau pe motive estetice, deși aici nu știu dacă s-ar mai numi vaginoplastie, deoarece medicul ar opera mai mult în zona vulvei decât a vaginului. Am înțeles că multe actrițe porno recurg la astfel de operații de înfrumusețare. Dar în cazul în care problema e o simplă lărgire a mușchilor vaginali, opinia mea este ca mai întâi să încercați exercițiile kegel, care nu prezintă niciun risc și sunt preferabile cuțitului sau laserului, și abia dacă constatați că acestea nu produc rezultatele dorite (așa cum se afirmă pe acea pagină) și dacă situația este suficient de deranjantă, abia atunci să recurgeți la vaginoplastie.

Pe de altă parte, eu sunt un spirit destul de conservator, nici măcar operațiile de mărire a sânilor nu mi se par idei foarte inspirate. Dar despre ele, poate cu o altă ocazie.

    Choose :
  • OR
  • To comment