sâmbătă, 13 iulie 2019

Trei calități ale unei veioze de dormitor

 

Astăzi am fost pe la Altex și am văzut câteva veioze interesante. Sau să fi fost la Selgros? Am fost la ambele magazine, dar cred că veiozele în cauză le-am văzut la Altex. Prima, de fapt primele, că erau mai multe, erau un fel de veioze solare, cu acumulatori de capacitate diferită, care urmau să furnizeze lumină noapta. Evident, lumină slabă. Apoi am văzut niște veioze din sare, pentru ca la sfârșit să văd (și să uit să cumpăr) niște dulii cu ștecher, adică de băgat în priză, la care puteai înșuruba direct un bec. Prevăzute și cu întrerupător.

veioză de citit

Pornind de la cele de mai sus și sperând că am reușit să vă strânesc imaginația și interesul, iată o listă cu trei aspecte pe care le poți avea în vedere când te gândești la ce tip de veioză să-ți cumperi pentru dormitor:

1. Veioză dormitor cu picior flexibil

Abilitatea de a direcționa fluxul de lumină într-o parte sau alta este evident foarte utilă și în cazul unui birou, unde vei dori să iluminezi mai puternic planșa sau ecranul de lucru, dar ea se poate dovedi salutară și în dormitor, dacă de exemplu vrei să citești o carte în pat și lumina becului nu bate chiar atât de tare. Sau poate dacă vrei să ai puțină lumină în cameră, deoarece nu-ți place să urmărești filmul pe întuneric (există astfel de persoane, și eu preferam într-o vreme), dar nu vrei ca lumina să se reflecte cu putere în ecranul televizorului.

2. Veioze dormitor cu lumină scăzută

Care e primul lucru care-ți vine în minte când spui cuvântul dormitor? Mie îmi vin în minte mai multe: somn, romantism, odihnă, relaxare etc. Uneori, poate vrei o lumină colorată, care să fie în ton cu dispoziția ta, sau o lumină reglabilă, sau o lumină romantică, care s-o înlocuiască pe cea a lumânărilor. O poți găsi consultând o listă cu veioze dormitor cu lumină scăzută, colorată sau ambientală. De exemplu, o veioză din sare oferă o lumină colorată și arată foarte, foarte mișto!

3. Luminează-mi întunericul nopții!

De câte ori nu v-ați trezit în miez de noapte cu urgența de a merge la toaletă, doar pentru a vă împiedica de ceva în bezna din cameră și pentru a înjura printre dinți? Ei bine, ce-ați zice de o veioză dormitor cu senzori, care să se aprindă singură atunci când detectează suficientă mișcare? Eu zic că-i o idee foarte mișto. Cu precizarea că va trebui s-o poziționați astfel încât senzorii să "privească" în zona situată în fața patului și nu direct în pat, că altfel se va aprinde de câte ori vă suciți în somn sau trageți plapuma peste voi. :)

În fine, acestea sunt doar câteva idei pe care le am acum în minte, oarecum fanteziste, despre utilizările unei astfel de veioze, dincolo de clasicul scop al unei lumini mai puternice. Le-am scris pe nerăsuflate, fără să consult vreo informație din acest domeniu, așa că s-ar putea să fi scris unele lucruri ce conțin erori. Dacă le găsiți, vă invit să mi le semnalați în comentarii. Alături de alte idei despre veioza ideală din dormitor.

    Choose :
  • OR
  • To comment