sâmbătă, 13 iulie 2019

Distracția verii: hoverboard-ul

 
Hehe, țin minte că acum doi sau trei ani, când am scris prima dată despre hoverboard, prețurile oscilau undeva între 1200 și 1600 de lei. Sper că nu mă înșală memoria. Astăzi însă lucrurile s-au schimbat, și pentru că elementul de noutate a dispărut și hoverboard-ul a devenit tot mai popular, iar tehnologia a avansat și ea, prețurile sunt undeva la jumătate. La același magazin. De unde rezultă că alegerea unui hoverboard pe post de cadou este și mai inspirată și mai accesibilă, mai ales dacă ai un copil de vârste potrivite. Deși, ca să fiu cinstit, cred că am observat și adulți dându-se cu el. :)

Rochii frumoase de mărimi mari

 
Cât de melodic sună repetiția asta: rochii de mărimi mari! Bine, fie, rochii xxl, în termeni mai tehnici. Dacă o să intri pe paginile site-ului Yves.fashion, o să constați următorul lucru: că atributul de a fi sexy nu este apanajul rochiilor de mărimi mici, că până și rochiile xxl pot să fie mulate și să te facă foarte atractivă! Și că ideea de a-ți ascunde formele sau rotunjimile este, atunci când ai în dulap rochia potrivită care să le pună în valoare, o prostie.

Ce faci după ce ai terminat 8 clase sau liceul și nu-ți găsești de lucru?

 
Aud mereu în jur că școala nu te pregătește cu adevărat pentru o profesie, că scoate agramați pe bandă rulantă, că diplomele pe care le obțin ei nu le folosesc mai departe și nu-i ajută în a-și găsi o meserie, că sistemul este învechit și neadaptat la societatea modernă. Și este adevărat. Cel puțin eu asta cred, că într-adevăr la școală înveți o grămadă de lucruri care nu-ți folosesc la nimic și că programa este anapoda, gândită prost și aplicată cu picioarele, de către mulți profesori care nu sunt nici eu mai breji din punctul ăsta de vedere. Dar, pe de altă parte, dacă vrei să înveți o meserie, nu ești limitat la cursurile de pe băncii școlii.

Calitățile unui sistem de alarmă modern

 
De obicei nu-ți pui problema unui sistem de alarmă, până când se ia curentul de câteva ori în zona unde locuiești, seara, iar tu auzi sirenele sistemelor de alarmă ale magazinelor de la parter, care, deconectate de la sursa de energie electrică, încep să șuiere de nebune. Și îți dai seama că fac asta pentru că presupun că cineva le-a tăiat cablul de alimentare. Sau până când afli că unui cunoscut de-al tău (sau unui blogger, cum a fost cazul lui Cetin) i s-a spart locuința de către hoți. Și atunci începi să te întrebi: merită să-ți instalezi un sistem de alarmă, și dacă da, ce calități sau proprietăți ai vrea să aibă acesta?

Trei tipuri inedite de cuptoare gastronomice

 
Deoarece hrana (alimentația) constituie una din nevoile de la baza piramidei lui Maslow și motorul principal al vieții, omul a transformat gătitul într-o artă și pasiune. Nevrând să se mulțumească cu hrana brută, el a inventat noi instrumente și modalități de a o transforma în gustoase și suculente feluri de mâncare. Iar această mâncare se gătește, de obicei, pe aragaz sau în cuptor. Pentru cei care sunt pasionați de arta culinară, iată mai jos 3 tipuri de cuptoare gastronomice inedite, care vor da alimentelor gătite de voi o aromă unică:

5 probleme ale magazinelor de pompe submersibile

 
Așadar, vreau să îmi cumpăr o pompă submersibilă pentru grădina de la țară, unde vreau să instalez un mic sistem de irigație. Am dat un exemplu. Și intru pe net, dând o căutare după pompe submersibile. Magazine găsesc cu duiumul, dar multe dintre ele au câteva probleme notabile. Iată 5 dintre problemele observate de mine la multe magazine de pompe și hidrofoare online promovate în rezultatele motorului de căutare Google:

Trei calități ale unei veioze de dormitor

 
Astăzi am fost pe la Altex și am văzut câteva veioze interesante. Sau să fi fost la Selgros? Am fost la ambele magazine, dar cred că veiozele în cauză le-am văzut la Altex. Prima, de fapt primele, că erau mai multe, erau un fel de veioze solare, cu acumulatori de capacitate diferită, care urmau să furnizeze lumină noapta. Evident, lumină slabă. Apoi am văzut niște veioze din sare, pentru ca la sfârșit să văd (și să uit să cumpăr) niște dulii cu ștecher, adică de băgat în priză, la care puteai înșuruba direct un bec. Prevăzute și cu întrerupător.

Reciclarea roților de mașină

 
V-ați pus vreodată întrebarea ce se petrece co roțile de mașină, după ce își dau obștescul sfârșit? Sau rotescul sfârșit, în cazul lor. Ei bine, ele se reciclează. Și, cum sunt alcătuite din două părți principale, cadrul metalic cu janta din interior și cauciucul de pe margine, fiecare parte se reciclează separat, așa că mai întâi cauciucul trebuie desfăcut de pe roată.