luni, 14 noiembrie 2022

Blogul s-a reînnoit

 
Blogul de față s-a reînnoit, dar numai pe jumătate. În primul rând, i-am schimbat domeniul, din netxplor.ro în vorbe.eu. Și totodată numele sau titlul, din Netxplor în Vorbe. Fostul domeniu nu a mai fost actualizat (nu era deținut de mine) și a fost cumpărat de către altcineva, pentru că avea o anumită relevanță. Eh, n-a fost o mare problemă, pentru că și domeniul vorbe.eu, pe care l-am achiziționat în schimb, era expirat și avea la rândul lui statistici bune (DA și PA). Să vedem însă cum o să evolueze acestea în timp.

vorbe

Pe de altă parte, conținutul blogului era așa și așa. În trecut, pe acest blog fuseseră postate tot felul de articole mai mult sau mai puțin lipsite de creativitate, ca de exemplu versuri pentru diverse manele sau piese muzicale. Abia în ultimii ani au apărut și articole mai consistente, care să implice un dram de originalitate. Articolul precedent este primul de când blogul are domeniul vorbe.eu.

Pe viitor, odată cu noul titlu, Vorbe, blogul va găzdui postări despre: rețete, diete, vedete, evenimente, muzică, filme, bârfe :) și, cine știe, poate găsim și altceva, pe placul publicului cititor. Lista rămâne deschisă și poate fi modelată pe parcurs. Iar unul dintre primele lucruri pe ordinea de zi ar fi să schimb fața blogului, adică să-i pun o nouă temă, mai frumoasă și mai atrăgătoare decât cea de acum.

Cum a slăbit Orlando Nicoară 11 kilograme

 

Într-o recentă postare de pe Facebook, Orlando Nicoară, fost director la Mediapro și Mediafax Group, dezvăluie cum a reușit să slăbească 11 kg, într-un mod cât se poate de natural și de sănătos. Iată ce spune el:

Un an fără zahăr procesat.
Fructe zilnic.
Orez cu lapte și miere din când in când.
Clătite cu miere și nuci când am chef.
Ciocolată neagră neagră, una îmi ajunge o săptămână.
Funcționează.

Așadar, Orlando Nicoară nu mai consumă zahăr procesat de un an. În comentarii, el mărturisește că a eliminat și produsele din comerț care conțin zahăr (cum ar fi produsele de patiserie) și a redus la minimum pâinea. De asemenea, s-a apucat de sport. Tot în comentarii ne spune că a slăbit 11 kg, dar mai important este că nu mai simte nevoia de zahăr, nevoie care pentru el constituia înainte o adicție. Adică, a devenit mai liber și mai sănătos.


fara zahar

Cât despre fructe, Orlando spune că îi plac afinele, pepenele și căpșunele. Într-un alt comentariu el mărturisește:

Dragoș, am renunțat și la pâine. Mai mănânc pâine crocantă Wasa din când în când. Pizza rar spre foarte rar. Mănânc însă orez cu pește de câteva ori pe săptămână. Și paste.

Așa că dacă doriți să vă apucați de o dietă sănătoasă care în plus să vă ajute să slăbiți, puteți lua modelul lui, într-un mod armonios și cu bun simț, care să se potrivească structurii voastre, fără să forțați, căci elementele pe care le-a prezentat acolo sunt până la urmă naturale și benefice organismului, mai ales în ziua de azi, când consumăm alimente stropite cu pesticide și hrană procesată industrial și artificial, adică hrană nesănătoasă. Sportul și condiția fizică nu sunt nici ele de ignorat, într-o lume devenită preponderent sedentară și, ca atare, supraponderală.

Mult succes!

luni, 22 iulie 2019

O rețetă flexibilă de pui teriyaki

 
Dacă dați o căutare pe net, o să găsiți o mulțime de rețete pentru pui teriyaki. Iată, pe scurt, una dintre ele:

Ce este Office 365?

 
Societatea modernă înseamnă indiscutabil digitalizare. Astăzi vorbim la telefoane mobile, care sunt simultan camere foto digitale, busole ce identifică în mod precis poziția ta pe harta globului (GPS) și calculatoare în miniatură cu o putere de calcul mai mare decât cea a computerului de la bordul navetei Voyager care a aterizat pe Lună. Dar de cele mai multe ori, aceste telefoane sunt folosite în scop de distracție sau entertainment. Putem face oare trecerea la pasul următor, în care ele să fie folosite și ca instrumente productive în cadrul jobului nostru, permițându-ne astfel o mobilitate și o flexibilitate mărite?

Și totuși, exercițiile Kegel sunt foarte eficiente

 
Intrând pe o pagină dedicată vaginoplastiei, am dat peste o afirmație interesantă, pe care vreau să o discut în rândurile ce urmează. Dar mai întâi, o scurtă și necesară definiție: prin vaginoplastie se înțelege chirurgia plastică ce operează în zona vaginului. Gândiți-vă la operațiile estetice de mărire a sânilor, doar că în cazul de față este vorba mai degrabă de o micșorare în loc de mărire, și nu pe considerente neapărat estetice. Da, știu, este un subiect adeseori tabu, dar cred că am trecut de pudibonderismul specific anilor '60 și putem discuta liberi despre orice.

Soluții de răcorire pe timp de vară

 
Din câte îmi aduc aminte vag, în perioada copilăriei verile erau mai frumoase decât acum. Da, era cald, ne jucam uneori băieții la bustul gol, dar nu erau căldurile toride de acum, arșița care te topește și te termină. Uneori te termină la propriu, deoarece în ultimii ani suntem asaltați de știri cu oameni care au făcut infarct sau au leșinat, li s-a făcut rău, din cauza căldurii. Astăzi nici măcar nu mai trebuie să ieși în oraș pentru ca temperatura de acasă, din propria locuință, să ți e pară insuportabilă și să îți dea senzația că te sufoci. Moment în care se pune serios problema unei modalități de a te răcori, alta decât să stai sub duș non-stop.

duminică, 21 iulie 2019

De ce nu se folosesc table magnetice în școli?

 
Trăim într-o societate întoarsă cu susul în jos, ăsta fiind un mod de a spune că nu-i prea inteligentă. Nu știu voi, dar eu la școală am învățat de pe o tablă mare și neagră, pe care se scria cu cretă albă. Sau, mai rar, colorată. Astăzi, școlile cică s-au modernizat. Dar, în loc să modernizeze ceea ce trebuie, se schimbă lucruri care de fapt erau utile. De exemplu, se introduc tablete și iPad-uri, ca și cum asta i-ar ajuta pe elevi să învețe mai bine. Chiar zilele trecute am dat peste un articol în care se spunea că școala Reddam House din Anglia renunță la iPad-uri și revine la cărți tipărite pe hârtie, deoarece s-a constatat că tabletele electronice constituie mai degrabă o distracție în loc să-i ajute pe copii. Așadar, încercăm să schimbăm lucruri care de fapt sunt bune și lăsăm neschimbate lucruri care de fapt sunt proaste.

Un serviciu nou de închiriere utilaje

 
Pe site-ul Agruo.ro găsim o platformă de închiriere și chiar vânzare a unor utilaje agricole, utilaje de construcții și utilaje forestiere, precum și posibilitatea de a contracta echipe și firme specializate pe diverse lucrări în domeniul construcțiilor, agricol, forestier șamd. Platforma este dotată cu un puternic motor de căutare și constituie, zic eu, o gură de aer proaspăt într-o zonă în care nimeni nu s-a preocupat să facă ceva, cel puțin la noi în țară.